Magyarországon csaknem 50 000 gyermek osztozik testvéreivel közös ágyon, vagy alszik olyan fekhelyen, ami nem tudja biztosítani a szükséges pihenést. Az Adománytaxi Alapítvány tavaly 162 ágyat juttatott el a rászoruló gyerekeknek, idén a Te segítségeddel szeretnénk meghaladni ezt a számot. Segíts te is!
MIRŐL SZÓL A KAMPÁNY?
Az „Á-Lom / 1 gyerek, 1 ágy" az Adománytaxi Alapítvány bútor projektje, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minőségi alvóhellyel lássa el azokat a gyermekeket, akiknek anyagi helyzetük és lakhatási körülményeik nem tudják biztosítani a megfelelő alváshoz szükséges feltételeket. Misszióját szem előtt tartva, az Adománytaxi azokat a bútorokat szeretné eljuttatni a rászorulóknak, melyek a fővárosban már feleslegessé váltak, de mások még örülnének azoknak.
KINEK SEGÍTÜNK?
A támogatandó gyerekek az Adománytaxi partnertelepüléseiről kerülnek majd ki. Olyan hátrányos – vagy halmozottan hátrányos helyzetű családok kerülhetnek be a kedvezményezettek közé, akiknél a gyerek(ek) fekvőhelye erősen problémás és/vagy nem megoldott. A támogatás azokban az esetekben valósulhat meg, ahol a fekvőhely törött, hiányos vagy alvásra alkalmatlan és/vagy az egy ágyban alvó gyermekek száma meghaladja az ideális számot. További feltétel, hogy a lakásban legyen elegendő hely az új ágy(ak)nak.
HOGYAN SEGÍTHETSZ?
FIGYELEM: Csak és kizárólag jó állapotú bútorokat fogadunk, minden tartozékkal együtt (ágyrács, matrac, létra, csavarok stb.)! Az adományozás regisztrációhoz kötött, előzetes egyeztetés után történik és csak Budapest közigazgatási határain belül lehetséges.
SAJTÓSZOBA
Hova vigyem az ágyamat?
Mi megyünk házhoz. Az ágyakat a szállítók raktározás nélkül, azonnal szállítják el a támogatott településekre. A begyűjtési napok dátumai a következők: november 7-8.,14-15., 21-22., december 5-6., 12-13. A regisztrációs folyamat során, a regisztrációs űrlapon részletesen tájékoztatunk a begyűjtés menetéről.
Van egy gyerekágyam, csak nincs benne rács. Így is elviszitek?
Csak hiánytalan adományokat fogadunk. (ágykeret, matrac, csavarok, emeletes ágy esetén létra is)
Van egy ágyam Gödön. Azért is eljöttök?
Csak Budapesten belül vállaljuk a begyűjtést.
Volna egy matracom, elviszitek azt is?
Csak hiánytalan ágyakat gyűjtünk (keret, ágyrács, matrac, csavarok).
Kikhez kerül az ágyam? Kaphatok róla értesítést?
A kampány végén minden adományozó személyes beszámolót kap a támogatott családtól.
Jövő héten költözünk. Mikor tudjátok elvinni?
Az ágyak begyűjtése kizárólag hétvégi napokon szombatonként egész nap, vasárnaponként délelőtt történik november 7. és december 13. között. Igyekszünk két héttel előre tájékoztatni arról, hogy melyik hétvégén érkezünk hozzád, és egy héttel előre megadni a pontos érkezési időpontot.
Szuper gyerekbútoraim is vannak. Elviszitek azt is?
Az Á-lom kampány keretein belül csak ágyakat gyűjtünk.
Nincs felajánlandó ágyam, de szívesen támogatnám a projektet anyagilag. Mi a menete a pénzadományozásnak?
Adományozni az alábbi számlaszámon tudsz. Adománytaxi Alapítvány (Magnet Bank) 16200106-11607326 / IBAN szám: HU25 1620 0106 1160 7326 0000 0000 / SWIFT kód: HBWEHUHB. A közleménybe kérjük, írd be, hogy Á-lom. Köszönjük!
Szét- vagy összeszerelt állapotban szállítaná el a fuvarozó cég az ágyamat?
Emeletes ágyakat csak szétszerelve veszünk át, más típusú ágyakat átveszünk akár össze, akár szétszerelt állapotban is. Részletekről szívesen adunk telefonos tájékoztatást (Ildi, önkéntes 0670 208 1774).
Adományozni szeretnék. Kik kereshetek, ha kérdésem van ennek kapcsán?
Adományozással kapcsolatos kérdés esetén kérjük, írj az info@adomanytaxi.hu-ra, vagy hívd Ildi önkéntesünket a 0670 208 1774 számon.
TÁMOGATÓINK
Akik segítik valóra váltani az álmot.