MIT CSINÁLUNK?

BEGYŰJTÉS

Önkéntes sofőrjeinkkel személyesen járjuk körbe a regisztrálók otthonát és gyűjtjük be a felajánlásaikat.

RAKTÁRI MUNKA

Önkénteseinkkel minden adományt átnézünk, kategorizálunk és szállításra készre csomagolunk.

ADOMÁNYÚT

Vidéki útjaink során nemcsak az adományokat szállítjuk el, de közösségi programokat is tartunk a helyiekkel.

TAXI-TURI

Jótékonysági eseményeinken a legegyedibb darabok megvásálásával a munkánkat lehet támogatni.

Á-LOM

A program olyan rászoruló gyerekeknek segít minőségi ágyhoz jutni, akik nem rendelkeznek saját fekhellyel.

FALV-AD

Cégek számára kialakított CSR programunk egyszerűen és átláthatóan segíti a partnertelepüléseinken élő rászorulókat.

ACT ON WHEELS

Különleges szolgáltatásunk a CSR programok és a csapatépítők célkitűzéseit ötvözik.

VEZETŐKÉPZÉS

Saját szervezésű képzésünk a partnertelepüléseinken dolgozó helyi aktivistákat segíti hasznos tudással.

BEGYŰJTÉS

Munkánk során az adományozás nem csak cél, de eszköz is, hogy hidat képezhessünk felesleg és szükséglet között. Ahhoz, hogy az Adománytaxi mozgásban lehessen, folyamatos adomány utánpótlásra van szüksége. Ennek érdekében rendszeres adománygyűjtő túrákat szervezünk, melyek alkalmával önkéntes sofőrjeink személyesen járják körbe a regisztrálók otthonát és gyűjtik be a felajánlásaikat.

RAKTÁRI MUNKA

Az Adománytaxi raktára nem csak tároló helyiség, az adományok feldolgozásának helyszíne, de egyben közösségi tér is, ahol az önkéntesek találkozhatnak és a szervezettel kapcsolatos aktualitásokat megbeszélhetik.

Önkénteseink a begyűjtött adományokat funkció szerint kategorizálják, a nem megfelelő darabokat szelektálják és szállításra készre csomagolják. Raktárunkban előzetes egyeztetés után szeretettel fogadunk minden adományozót, vagy akit részletesebben érdekel az Adománytaxi munkája.

Á-lom

Az „Á-Lom, az Adománytaxi bútorprojektje azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minőségi alvóhellyel lássa el azokat a gyermekeket, akiknek anyagi helyzetük és lakhatási körülményeik nem tudják biztosítani a megfelelő alváshoz szükséges feltételeket. Misszióját szem előtt tartva, az Adománytaxi azokat a bútorokat szeretné eljuttatni a rászorulóknak, melyek a fővárosban már feleslegessé váltak, de mások még örülnének azoknak.

ADOMÁNY ÚT

Az Adománytaxi kiemelt célja, hogy az adományozással párhuzamosan lehetőséget nyújtson különböző hátterű embereknek a találkozásra. Ez elsősorban vidéki adomány útjainkon valósulhat meg. Ilyenkor nem csak az önkéntes munka jótékony hatását tapasztalhatják meg a résztvevők, de a támogatott közösség által betekintést is nyerhetnek az adott település életébe. Helyi kapcsolattartóinkkal és a családokkal való találkozás során, az önkéntesek kezdeményezői, egyben alakítói lehetnek egy tabuk nélküli beszélgetésnek. Vidéki útjaink a következő programelemekből állnak: adománypiac, gyermekfoglalkozások, beszélgetés a helyi partnerekkel, családlátogatások, záró beszélgetés.

TAXI-TURI

A Taxi-Turi az Adománytaxi rendszeresen megrendezésre kerülő közösségi vására, melynek keretében az adományozók által felajánlott legdivatosabb darabokat értékesítjük (körülbelül az adományok 1%-át), természetesen előzetes hozzájárulásukkal. A Taxi Turival minden érintett jól jár:

  • az ADOMÁNYOZÓ segítsége jóval többet ér – két télikabát után befolyt pénz akár egy adománnyal teli kisbusz üzemanyag költségét is fedezni tudja
  • a VÁSÁRLÓ sokszor jelképes áron, de mindenképp olcsón juthat minőségi darabokhoz
  • a SZERVEZET nem csak forráshoz jut, de ösztönözni tudja a vásárlókat, hogy álljanak egy jó ügy mellé és legyenek a fenntartható fogyasztás követei

falv-ad

A program az Adománytaxi CSR csomagjának egyik eleme. Ennek előnye, hogy a tenniakaró céges csapatok könnyen, célzottan és átláthatóan segíthetnek egy-egy faluközösséget. A cégnek nincs más dolga csak faluprofiljaink közül kiválasztani a legszimpatikusabb, támogatni kívánt települést és megszervezni saját adománygyűjtését.

Jellemző adományok:

ACT ON WHEELS

Az Adománytaxi által kínált közösségi nap specialitása, hogy ötvözni tudja a csapatépítők és a társadalmi felelősségvállalási programok (CSR) célkitűzéseit. A céges csapatok számára kialakított, “személyre szabott” szolgáltatás keretében lehetőség van részt venni egy vidéki adományúton, melyet egy felkészítő találkozó előz meg.

A közösségi nap programelemei:

VEZETŐKÉPZÉS

Hosszútávú célunk, hogy ne csak tárgyi adományokkal, de tudással is támogathassuk a partnertelepüléseinken élő -és dolgozó közösségi vezetőket. Képzéseinken olyan témákkal szeretnénk segíteni őket, melyek elengedhetetlen eszközei a hatékony szervezeti működésnek és a közösségi munkának.