Ugyanolyan vágyaik és álmaik vannak, ugyanazokat a reklámokat látják a tévében

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on skype
Share on email
quote

„Egy elektromos rollert szeretnénk venni, itt állunk már fél 11 óta, de még majdnem egy óra van hátra a nyitásig” – ez a mondat nem egy plázában hangzik el, egy újonnan megnyíló, sportszereket árusító üzlet előtt, hanem Hódmezővásárhelyen, a Hajnal utcában. Két tizenéves kislány álldogál lelkesen az Ötletfa Tanoda zárt kapujában, ahol délben nyit ki az Adománytaxi régóta várt közösségi piaca.

Bent önkéntesek adják kézről kézre a kisbusz és a tanterem között azokat a dobozokat és zsákokat, amelyekbe a budapesti adományozók felesleges étkészleteit, társasjátékait, függönyeit, iskolatáskáit és ruháit válogatták direkt erre az alkalomra. A terem közepén egy hatalmas pingpongasztalra kerül a turi, de jut külön asztal a gyerekruháknak, játékoknak, háztartási eszközöknek is.

A rögtönzött pénztárnak iskolai padokat hoznak, budapesti kamaszok turkálnak a zsebeikben váltópénz után, de csak bankkártya van náluk, egy helyi tanodás 600 forintja lesz végül a váltópénz. Délben kinyílik a kapu, a vásárlók tömött sorokban áramlanak be a piacra, kabátokat próbálnak, megnézik, hány literes a fazék, sötétítőfüggönyök anyagát tartják a fény felé, hogy jól szűri-e a napsütést, majd hosszas válogatás után beállnak a sorba, ahogy Erzsike is.

További sajtómegjelenések