ADOMÁNYOZOK

Az Adománytaxi háromféle adományt gyűjt:

KIS MÉRETŰ ADOMÁNYOK GYŰJTÉSE

Ha játékot, ágyneműt, konyhai eszközöket, tartós élelmiszert, tanszert, ruhát stb. szeretnél adományozni.

Á-LOM

Ha ágyat szeretnél adományozni.

VÁLLALATI
ADOMÁNYOZÁS

Támogass minket cégeden keresztül, érjünk el nagyobb hatást közösen!

KIS MÉRETŰ ADOMÁNYOK GYŰJTÉSE

Ha játékot, ágyneműt, konyhai eszközöket, tartós élelmiszert, tanszert, ruhát, stb. szeretnél adományozni.

ITT tudsz előregisztrálni a kéthavi rendszerességű házhoz érkező begyűjtéseinkre. Akik előzetesen jelentkeznek, azokat begyűjtés előtt három héttel e-mailben keressük, hogy bekérjük a begyűjtéshez szükséges adatokat.

Kiszállási terület: Budapest határán belül

A következő begyűjtés időpontja: 2022. szeptember 25, vasárnap. Előregisztációhoz KATT IDE. Begyűjtés előtt másfél héttel lezárjuk a jelentkezést.

Ha előbb át szeretnéd adni, akkor a raktárunkba behozva megteheted, lásd alább a személyes behozatal pontot.

Házhoz menetel esetén maximálisan fogadott mennyiség: 3 db 110 literes zsák/doboz, ezen belül legfeljebb 2 zsáknyi felnőtt ruha

Az Adománytaxi csak tiszta, folt- és szakadásmentes, hibátlanul működő adományokat gyűjt. Nyomatékosan kérjük, hogy előre válogasd át az adományokat, és csak azokat a feleslegessé vált tárgyakat nyújtsd át nekünk, amik még valóban értéket képviselnek.

Amit gyűjtünk:

 • Gyerekjáték, mesekönyv
 • Szabadidős játékok mindenféle labda, tollas- vagy pingpongütő, kis motor, görkorcsolya, hullahopp karika, roller, gördeszka, stb.
 • Háztartási textíliák: ágynemű, törölköző, takaró, paplan, párna, kitisztított szőnyeg (ha személyautóba könnyen befér), stb.
 • Babáknak való tárgyak: ruházat/ pelenka/ kisebb babaeszközök/ összecsukható babakocsi/ összecsukható etetőszék/ babafürdető tál
 • Bontatlan csomagolású higiéniai termékek: tisztító- és fertőtlenítőszerek, női higiéniai cikkek, stb.
 • Hibátlanul működő konyhai és más kisgépek Személyautóban szállítható, egy ember által megemelhető méretű gépek pl. vízmelegítő, kenyérpirító, mikrohullámú sütő, hajszárító, vasaló, kis méretű elektromos hősugárzó, porszívó, stb.
 • Konyhai nem gépi felszerelés: TÖRÉS ELLEN GONDOSAN BECSOMAGOLVA. Amit fogadunk: edények, főzéshez és sütéshez szükséges eszközök, szűrők, mérőeszközök, ételtárolók, tányérok, poharak, bögrék, kancsók, vágódeszkák, kések és evőeszközök.
 • Tartós élelmiszer
 • Iskolai eszközök: íróeszköz, radír, füzet, körző, vonalzó, színes lapok, festék, ecset, számológép
 • Felnőtt és gyerek őszi/téli ruha és cipő (a cipőt kérjük, páronként kössétek össze)
 • Lámpák CSAK BEDOBOZOLVA, TÖRÉS ELLEN GONDOSAN BECSOMAGOLVA

Méretükből adódóan:

 • Ágyakon kívül más bútort. Bútoradománnyal érdemes lehet megkeresni az Utcáról Lakásba Egyesületet vagy a Tündérpakk Alapítványt
 • Nagyobb méretű gépeket (mikrohullámú sütőnél nagyobb). Például: gáztűzhely, hűtőgép. Ezekkel is érdemes lehet megkeresni az Utcáról Lakásba Egyesületet vagy a Tündérpakk Alapítványt

A szükséglet hiányából adódóan:

 • Régi, elavult elektronikai cikkeket pl. régi katódcsöves TV, régi számítógép, monitor
 • Déd és ükszülőktől megörökölt muzeális értékű tárgyakat pl. régi öntöttvas vasaló
 • Műkarácsonyfát és karácsonyfadíszt
 • CD-t és DVD-t, és lejátszót
 • Könyvből csak mese és ifjúsági könyveket gyűjtünk
 • Nagy mennyiségű elegáns ruhát: pl. öltönyt, kosztümöt
 • Csecsebecsét, dísztárgyakat

Higiéniai okokból:

 • Használt alsóneműt

Mitől válnál meg?

 • Lehordott, foltos, szakadt ruhától/textiltől: Erre a Textrade konténerei kínálnak megoldást: ők bármilyen anyagot szívesen fogadnak, annyi a kikötés, hogy tiszta legyen, de az nem baj, ha lyukas vagy örökfoltos. IDE KATTINTVA olvashatsz róluk bővebben.
 • Már nem működő nyomógombos vagy okostelefontól, gps-től, tablettől és ezek tartozékaitól úgymint a töltő, fülhallgató: Erre adnak megoldást a Jane Goodall Intézet Passzold Vissza Tesó programjának gyűjtőpontjai. Kattints IDE a részletekért. 
 • Működésképtelen LCD/LED TV-től: A Ne Dobd Ki Alapítvány megjavítja és eljuttatja kórházakba. Kattints IDE a részletekért. 

Sérülékeny tárgyakat (pl. konyhai gépek, tányérok, poharak, lámpák stb.) törés/rongálódás ellen becsomagolva tudjuk átvenni lehetőleg dobozban. Egyéb adományok átadásra kerülhetnek zsákban és dobozban is.

Az Adománytaxi egyik fő szolgáltatása, hogy házhoz megy az adományokért. Épp ezért ritkán vagyunk a raktárban.

Nyitvatartás: július-augusztus hónapokban raktárfelújítás miatt nincs rendszerszerűen nyitva a raktár. Külön időpont egyeztetéssel tudunk nyitni. Kérjük, a következő nyitvatartási időpontért írj a matraiildiko@adomanytaxi.hu címre.

Raktárcím: XIII. kerület, Kassák Lajos utca 79.

Behozatal esetén a maximálisan fogadott mennyiség: 6 db 110 literes zsák/doboz, melyből legfeljebb 4 zsáknyi lehet felnőttruha.

Ha a fentiekben nem találod a választ, akkor a matraiildiko@adomanytaxi.hu címen az adománykoordinátorunk szívesen válaszol.

EZEN az űrlapon tudsz jelentkezni, ha ágyat szeretnél felajánlani. KATT IDE.

Az Á-Lom program keretében csak komplett, hiánytalan ágyakat gyűjtünk, ágykerettel, matraccal, összes csavarral és alkatrésszel együtt.
Valamint csak jó állapotú, tiszta, javításra nem szoruló ágyakat gyűjtünk, mivel a felajánlott ágyak tárolás, tisztítás, és javítás nélkül az átvételt követően néhány napon belül leszállításra kerülnek a kedvezményezett családokhoz.

Gyűjtött ágytípusok:

 • Bármilyen lapra vagy kisebb darabokba szétszerelhető ágy
 • Nem szétszerelhető ágy esetén egyszemélyes gyerek és felnőtt heverő, ággyá kinyitható kanapé (kanapénál külön egyeztetés szükséges, hogy tudjuk-e vállalni mérettől függően)

 

Méretéből adódóan nem gyűjtünk:

 • Nem lapra szerelhető francia, emeletes, rácsos ágyat
 • Ággyá nem nyitható kanapét, kanapénál külön egyeztetés szükséges, hogy tudjuk-e vállalni mérettől függően
 • Bármilyen más bútort

Időpont egyeztetés menete:

 1. Regisztrációt követően néhány napon belül kollégánk felveszi veled a kapcsolatot, és véglegesíti a szállítást. Ezt követően leadja a megbízást a szállítmányozási támogatónk, a Futar.hu felé.
 2. A Futar.hu a begyűjtés előtti napon sms-ben és e-mailben értesíteni fog arról, hogy másnap érkezik. Az e-mailben szerepel egy link, amira kattintva követhető a felvétel várható 3 órás intervalluma, valamint az e-mailben szerepel a begyűjtő futár telefonszáma is, akit a begyűjtés napján szükség esetén lehet keresni.
 3. Ha az előzetesen jelzett időpont nem megfelelő, az e-mailben szereplő elérhetőségen közvetlenül a Futar.hu-nak kell jelezni, és velük lehet új időpontot egyeztetni.
 4. A begyűjtés napján érkezés előtt nem sokkal a futár telefonon hívni fog, hogy megbizonyosodjon, vársz rá. Mindenképpen fogadd a hívását.

Az ágyakat pro bono támogatónk, a Futar.hu szállítja. A Futar.hu a csomagok felvételét és szállítását végzi, azonban az ágyak szállításra való előkészítése az adományozó feladata.

Csak az alábbiak szerint előkészített ágyak esetén vállalható a zökkenőmentes átvétel és a hiánytalan, sérülésmentes leszállítás:

 1. Rácsos, emeletes, utazó és franciaágyat valamint járókát csak lapra szerelve tudunk átvenni.
 2. A lapra nem szerelhető ágyakat előre legalább annyira szét kell szedni, hogy a darabokat két ember könnyedén felkaphassa, a darabok az ajtókon és lépcsőházban könnyedén kicipelhetők legyenek.
 3. A lapra szerelt ágyak darabjait, az észszerűség keretein belül amennyire lehet, egymáshoz szükséges rögzíteni, össze kell kötözni, hogy minél kevesebb darabban vehesse át a Futár.hu futára (de azért még kezelhető legyen méretben és súlyban).
 4. A csavarokat nagyon erősen oda kell rögzíteni az összekötözött ágykeretcsomaghoz.
 5. A matracokat, amennyiben megoldható, összegöngyölítve és régi huzatba vagy más módon becsomagolva kérjük átadni.

Csak budapesti címekről vállaljuk az ágyak begyűjtését.

Ha a fentiekben nem találtad meg a választ, akkor a matraiildiko@adomanytaxi.hu címen az adománykoordinátorunk szívesen válaszol.

KIK VAGYUNK?

Az Adománytaxi nemcsak igényeket köt össze, de embereket is. Lehetőséget teremt, hogy a tévhitek helyére a saját tapasztalat lépjen. Egy szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalomért dolgozunk, melynek mindenki a résztvevője, egyben alakítója lehet.