Mészáros Lili

önkéntes

Évek óta terveztem, hogy részese legyek egy szervezetnek, mint önkéntes, viszont tavaly tavaszig nem találtam olyan szervezetet, amit igazán közel éreztem volna magamhoz. Az Adománytaxi tevékenysége egy mindennapos problémára talált megoldást – gondolok itt arra, hogy míg a budapestiek számára sok holmi már felesleges és a kukában végezné, addig a hátrányos helyzetben élők számára ezek óriási segítséget jelentenek. 

Mivel Budapesten születtem és nőttem fel számomra az itteni lét és életszínvonal volt a normális. Aztán persze idővel a hátrányosabb helyzetű területeken való átkeléskor/ide utazáskor szembesültem vele, hogy mekkora a szakadék a régiók között. Sokaknak, ahogy korábban nekem is, fogalma sincs, mi történik, sokan milyen nehéz helyzettel küzdenek nap, mint nap és, hogy mennyire szerencsés helyzetben vagyunk mi. Ezt fontos tudatosítani azokban, akik jobb helyzetben élnek, illetve véleményem szerint nagyon fontos, hogy segíteniük kell a nélkülözésben élőket.

Az Adománytaxi önkéntes csapatában és az adományozók között is csak nyitott, kedves, önzetlen emberekkel találkoztam, ami teljesen feltölt és reményt ad, hogy igenis vannak még jó emberek és van értelme annak, amit csinálunk. Itt nincs himi-humi, minden a megfelelő helyre és emberekhez kerül és mindeközben közösségépítés is zajlik, ami egy nagy extra. 

Magamról annyit, hogy egy reklámügynökségnél dolgozom, szabadidőmben szeretek minél több időt a szabadban tölteni, kirándulni, utazni a párommal Zsolttal      – aki egy ideje szintén a Taxi önkéntese – illetve a kutyánkkal Kafkával. 🙂

kuratórium

stáb

Önkénteseink